Design stagiair - start juli/ asap 2021

 • Innovation Booster NL
 • Amsterdam, Nederland

Design stagiair - start juli/ asap 2021

Functieomschrijving

Over Innovation Booster

Innovation Booster (IB) wordt vaak in de sector management consultancy geplaatst. Maar we doen de dingen net even anders dan waar jij waarschijnlijk aan denkt bij consultancy ;) Wij werken vanaf dag één samen met een intern team en zullen niet snel een dik adviesrapport schrijven om die vervolgens achter te laten zonder opvolging.


Samen met de teams van onze klanten ontwikkelen wij nieuwe, gevalideerde producten, diensten of processen. We leren de teamleden om op een nieuwe manier te werken. ‘Doen’ is hierbij het toverwoord.


Tijdens onze opdrachten maken we gebruik van onze eigen methodologie ‘Ondernemend Innoveren’. Hierin komen Design Thinking, Lean Startup en Agile Scrum principes samen. Echter vraagt iedere opdracht om een maatwerk oplossing en dus is het altijd net even anders.


Vaak zijn onze klanten zo blij met wat we hun team hebben geleerd, dat ze daarna meer willen. Dan zetten we een transformatie traject in gang waarbij de focus ligt op het aanleren van onze manier van werken aan nog meer medewerkers.


Wat een Graphic Design stagiair doet

Als Design stagiair bij Innovation Booster ondersteun je onze projecten met grafische ontwerpen. Door beeld op de juiste manier in te zetten, maken wij nog meer impact bij onze klanten. Dat betekent dat jij degene bent die ervoor zorgt dat we van eindcijfer 8 naar een 9 gaan!


Vaak zal een Booster je ongeveer het volgende vragen: “Ik wil graag [x] bereiken met dit ontwerp. Hoe denk jij dat we dat het best kunnen doen?” Vervolgens is het aan jou! Door goed te communiceren met de Booster en de klant, kom jij tot een eindproduct waar iedereen compleet van ondersteboven is.


Omdat iedere opdracht voor onze klanten anders is, zal het telkens weer verschillen wat je precies zult ontwerpen. Toch kun je doorgaans het volgende verwachten:

 • Je krijgt de verantwoordelijkheid voor je eigen deel van projecten vanaf dag 1;
 • Je wordt op verschillende projecten ingezet, waardoor geen week hetzelfde is;
 • Je ontwerpt posters en presentaties die de Boosters helpen hun project over te brengen naar de klant;
 • Je helpt teams aannames te (in)valideren door het (grafisch) ondersteunen van experimenten;
 • Je ondersteunt Boosters bij het organiseren van creatieve sessies en trainingen;
 • Je bent sparringpartner van de Booster op het gebied van visuele communicatie;
 • Je creëert daarnaast zelfstandig ontwerpen voor o.a. visualisatie van projectvoortgang, handboeken voor klanten, presentaties, en visualisaties van productproposities;
 • Je houdt hierbij altijd de stijl en culturele waarden van de klant in het oog en daagt hen tegelijkertijd uit met jouw ontwerpen.

Het kan ook zo zijn dat Innovation Booster zelf behoefte heeft aan een bepaald ontwerp. In dat geval pak je een intern project op.

Functievereisten

Jouw profiel

We zijn op zoek naar enthousiastelingen die graag hun handen uit de mouwen steken en eerste of meer werkervaring willen opdoen. Daarom heb jij:

 • Een relevante opleiding met minimaal HBO-niveau
  (bijv. Grafische vormgeving, Film, Visuele communicatie of Media design);
 • Ervaring met inDesign, Illustrator, Photoshop, Powerpoint, het ontwerpen van prototypes e.d.;
 • Fulltime beschikbaarheid (min. 4 dagen per week);
 • De behoefte om je verder te ontwikkelen naast grafische vormgeving;
 • Beheersing van de Nederlandse én Engelse taal.


Wat je ervoor terug krijgt

Ja, ja, we vragen heel wat van je! Maar een stage bij Innovation Booster is het dubbel en dwars waard omdat Innovation Booster je het volgende teruggeeft:

 • Werkervaring opdoen in een scale up;

 • Rondkijken bij onze corporate klanten;

 • Een leercurve die zo steil is dat je soms bijna een looping maakt;

 • Persoonlijke begeleiding van ervaren Boosters;

 • Een marktconforme stagevergoeding van €350,- pm (o.b.v. fulltime beschikbaarheid);

 • Opleiding in onze methodologie ‘Ondernemend innoveren’;

 • Waardevolle en gezellige vrijdagen op het Innovation Booster kantoor in B3;

 • Een lieve, betrokken, actieve, maar vooral knettergekke groep collega’s;

 • De leukste maandelijkse (online) borrels.

Zie jij het wel zitten bij ons? Spreekt de combinatie van grafisch ontwerp en je breder ontwikkelen jou aan? Solliciteer dan nu :)


Het sollicitatieproces ziet er als volgt uit:

 1. CV en antwoord op 4 vragen insturen (portfolio optioneel);

 2. Jouw portfolio met minstens drie voorbeelden van visuele weergaven;

 3. Gesprek;

 4. Aanbod stageovereenkomst.

Klik op de ‘Apply now’-knop om te beginnen. Dan zien we je snel!


Toch nog vragen? Schroom dan niet om Booster Eline Verbeek te bellen of een berichtje te sturen voor een kennismaking. Zij vertelt je graag meer over Innovation Booster en wat je kan verwachten van de stage!


Veel succes!

Marianne‘Na nauwelijks twee maanden stage te hebben gelopen bij Innovation Booster, ben ik al een bak aan ervaringen rijker. Als meewerk stagiaire schakel ik veel tussen hele verschillende opdrachten en op die manier krijg ik van alles wat mee. Het is interessant om te zien hoe het de Boosters lukt om impact te maken binnen grote corporates.

Er wordt veel van je verwacht qua zelfstandigheid en verantwoordelijkheid, maar dat geeft me ook de ruimte om aan te geven wat ik graag wil leren. Hierin word je goed begeleid en mijn collega’s zijn altijd bereid mijn vragen te beantwoorden.

Als onderdeel van mijn meewerk stage voer ik af en toe ook grafische ontwerpopdrachten uit. Als grafisch ontwerp stagiaire help je Boosters om bepaalde inzichten of delen van projecten visueel te maken voor de klant of intern en geef je zo een project net iets extra’s mee. Zo heb ik meegeholpen aan het ontwerpen van prototypes, presentaties en posters. Het is vaak een hele uitdaging de hoop aan informatie te vertalen naar iets overzichtelijks. Het voelt goed als dat uiteindelijk lukt en als je via je collega de complimentjes van de klant krijgt. Vaak schakel je binnen zo’n opdracht meerdere keren met de Booster om zo je ontwerp snel aan te kunnen passen op hun wensen en die van de klant.

Ondanks dat mijn stage voor een groot deel online is, krijg ik de Booster toch cultuur goed mee. De sfeer is open en vol energie. Successen worden met elkaar gedeeld en er worden iedere maand gezamenlijke leer- en borrelmomenten ingepland. Jouw inzet als grafisch ontwerper zal zeker gewaardeerd worden, ik kan het je aanraden!’ – Anne Jacobs